Sjefkok.nl is een online platform voor vraag en aanbod van maaltijden bereid door particuliere koks bij jou om de hoek. Van authentieke Surinaamse nasi van Asha tot de onovertroffen gehaktballen van Mien. Vermindering voedselverspilling, meer sociale cohesie en een gezondere levensstijl staan centraal. En dan ook nog eens supersimpel en betaalbaar. 

Niet achter het fornuis maar wel achter het concept zitten Boxtelse ondernemers Bram Timmermans, Wim van der Vorst en Marieke Maas. “Vanuit het geloof in de kracht van verbinding is Sjefkok.nl ontstaan. Sjefkok verbindt passie voor koken met gemak, gezondheid, verspilling, betaalbaarheid en sociale cohesie. Op deze manier sjeffen we met elkaar een mooiere wereld. Simpel en vooral heel leuk en lekker, aldus Maas.

Voedselverspilling & gemak

Ook het tegengaan van voedselverspilling speelt een belangrijke rol in het concept. Bram Timmermans: “We koken of kopen vaak te veel. We gooien het restant weg of we stoppen het in de koelkast of vriezer om het vervolgens weer te vergeten en alsnog weg te gooien. Dat is zonde! Daarnaast hebben we steeds minder tijd (en zin) om te koken. Gemak staat vaak centraal. Helaas betekent dit ook vaak ‘ongezonde’ keuzes. Ruim de helft van de Nederlanders is te zwaar en eet ongezond. En dat terwijl er verborgen achter talloze keukenramen superveel gepassioneerde koks staan die jou kunnen laten smullen van overheerlijke én gezonde gerechten.” 

Betaalbaar

Sjefkok bemiddelt in betaalbare maaltijden. De gemiddelde prijsstelling is tussen de € 5,- en € 8,- euro. Dat is voordelig in verhouding tot traditionele afhaalmaaltijden (gemiddeld € 12,50 per persoon). En Sjefkok.nl biedt nog veel meer gemak dan een maaltijdbox waar je zelf nog echt even aan de slag moet voordat je kunt genieten van een maaltijd. 

Sociale cohesie

Tot slot verbindt Sjefkok mensen met elkaar. “Onze samenleving wordt meer en meer een mooie smeltkroes van allerlei culturen en generaties. Al die kennis en ervaring komt samen in overheerlijke potten en pannen. Sjefkok verbindt letterlijk mensen en culturen met elkaar met het delen van eten.  

Geniet iedere dag van een andere keuken. Makkelijk, betaalbaar, lekker en dichtbij.

Eet smakelijk! 

Heb jij passie voor koken en vind je het leuk om maaltijden te verkopen via ons platform, meld je dan aan via info@sjefkok.nl.