Algemene voorwaarden
Sjefkok.nl is een bemiddelaar tussen vraag en aanbod van maaltijden. Sjefkok doet er alles aan om iedereen duidelijk te maken wat de hygiëne- en gedragsregels zijn. Sjefkok is echter niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen die voortvloeien uit het delen van maaltijden of het contact tussen personen. In onze algemene voorwaarde spreken we over Sjefkok.nl (of Sjefkok: bemiddelaar & eigenaar platform www.sjefkok.nl), Sjefs (particuliere thuiskoks) en Kopers (kopers van maaltijden). Sjefkok.nl is in principe niet bedoeld voor verkoop van maaltijden bereid door professionele koks / restaurants.
Over Sjefkok.nl
Lees voordat je gebruik wilt maken van Sjefkok.nl nog even goed de onderstaande voorwaarden door. Deze voorwaarden zijn het laatst gewijzigd op 01-01-2023.
Sjefkok.nl is een platform waar je als particuliere kok maaltijden aan kunt bieden aan belangstellenden. Als Sjef bepaal je zelf het soort maaltijden, het aantal maaltijden, de ingrediënten, de prijs en de ophaalmomenten. Sjefkok.nl faciliteert puur de verbinding tussen vraag en aanbod. Sjefkok.nl werkt grotendeels op basis van vertrouwen. Gebruik zelf altijd je gezonde verstand bij het aanbieden en ophalen van maaltijden en ga niet in zee met iemand die je niet vertrouwt. Wanneer je via Sjefkok.nl met een gebruiker afspreekt om een maaltijd te bereiden, te delen en/of af te halen, komt tussen jou en die andere gebruiker rechtstreeks een overeenkomst tot stand. De overeenkomst omvat de afspraken die de Sjef en de koper via Sjefkok.nl met elkaar maken, en ziet onder meer toe op de prijs van de maaltijd, de wijze van betaling en het afhaaltijdstip. Dit wordt in beginsel aangegeven door de Sjef bij het aanbieden van een maaltijd. De overeenkomst komt tot stand op het moment dat een koper via de optie ‘maaltijd afhalen’ aangeeft een door een Sjef aangeboden maaltijd te willen afhalen. Sjefkok is geen partij bij de overeenkomst tussen Sjef en koper.
De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op ieder gebruik van de website Sjefkok.nl. Het bezoeken van de website en het gebruik van de diensten betekent dat je akkoord bent met de toepasselijkheid van onze Algemene Voorwaarden. Wij kunnen deze Algemene Voorwaarden van tijd tot tijd aanpassen. Daarnaast behouden wij ons het recht voor om wijzingen op de website door te voeren zonder dit van tevoren aan te kondigen. Wij raden je dan ook aan om regelmatig na te gaan of de informatie op de website is veranderd.
Om actief deel te nemen aan de diensten van Sjefkok.nl dien je je te registreren. Je moet hiervoor de op de website aangegeven stappen te volgen, en daarbij naar waarheid de verzochte informatie in te vullen. Bij eventuele wijzigingen in je gegevens dien je zo spoedig mogelijk je account te updaten. Je bent zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor jouw account en het gebruik daarvan. Jouw account is uitsluitend voor jouw persoonlijke gebruik voor het maken van afspraken over het bereiden, delen en/of afhalen van maaltijden. Mocht je het vermoeden hebben dat je account door anderen wordt gebruikt, meldt dit dan per e-mail aan ons via info@sjefkok.nl Bij het gebruik van Sjefkok.nl en het bereiden, delen en/of afhalen van maaltijden dien je je te houden aan de wet en de normale fatsoensnormen.
We vinden het belangrijk dat gebruikers respectvol met elkaar omgaan. We verwachten dat gebruikers fatsoenlijke omgangsvormen hanteren. Behandel elkaar met respect, ook als dingen niet gaan zoals je had verwacht. Probeer het standpunt en de verwachtingen van de ander te begrijpen en los problemen rustig en vriendelijk op.
De website Sjefkok.nl wordt beheerd door Sjefkok. Contact met Sjefkok kan via info@sjefkok.nl
Regels voor hygiëne
Houd bij het koken richtlijnen aan zoals opgesteld door het RIVM: https://www.rivm.nl/hygiene. Onderstaand een aantal tips op een rijtje voor je:
- Was je handen goed voor je gaat koken.
- Verschoon vaatdoekjes en hand- en theedoeken regelmatig. Liefst 1x per dag of gebruik keukenpapier.
- Verhit eten door en door om bacteriën en virussen te doden. Schep eten in de magnetron regelmatig om.
- Zet je koelkast op 4 °C. Eten blijft dan langer goed en bacteriën krijgen nauwelijks een kans.
- Let bij het boodschappen doen op of de verpakking nog heel is, controleer de houdbaarheidsdatum en koop gekoelde producten als laatste. Was je handen goed voor en na het boodschappen doen.
- Was fruit en groente.
- Zorg voor schoon keukengerei zoals messen, spatels en snijplanken.
- Snijd vlees, vis en groente op aparte snijplanken.
- Scheid gaar en rauw eten.
- Zet je vriezer op -18 graden voor optimale diepgevroren maaltijden.
Regels over het gebruik van de website
Het is niet toegestaan om de personen die als Sjef op de website staan voor andere doeleinden te benaderen dan voor de diensten van Sjefkok.nl. Indien je op Sjefkok.nl content ziet die inbreuk maakt op intellectuele eigendomsrechten of andere rechten, of om andere redenen onrechtmatig is, dan vernemen wij dat graag zodat we waar nodig maatregelen kunnen nemen zoals het verwijderen van de content. Neem hiervoor contact op via info@sjefkok.nl. Reviews dienen naar waarheid en in redelijkheid te worden ingevuld en respectvol te zijn. Sjefkok.nl behoudt zich het recht voor om reviews die hieraan niet voldoen te verwijderen.
Beëindiging samenwerking
De overeenkomst tussen Sjefs en Sjefkok.nl geldt voor onbepaalde tijd en kan door jou op elk moment worden opgezegd. Dit doe je door via info@sjefkok.nl aan te geven dat je wil stoppen. Sjefkok.nl kan een samenwerking met onmiddellijke ingang opzeggen indien de regels niet gevolgd worden, er naar onze mening gegronde klachten van andere gebruikers zijn of als Sjefkok.nl de bedrijfsvoering zelf stopt.
Aansprakelijkheid
De website Sjefkok.nl is met zorg en vanuit goede bedoelingen samengesteld. We kunnen echter niet garanderen dat de website of de diensten van Sjefkok altijd beschikbaar zijn en dat de verschafte informatie volledig, juist of up-to-date is. Wij behouden ons het recht voor om (onaangekondigd) content te verwijderen van de website Sjefkok.nl indien we dat noodzakelijk achten. Sjefkok.nl is intermediair tussen vraag en aanbod. Hiermee is Sjefkok.nl ook verantwoordelijk voor het tijdig uitbetalen aan Sjefs na afgeronde verkoop van een maaltijd. Dit is uiterlijk binnen 5 werkdagen na betaling door de koper. De Sjef is zelf aansprakelijk voor de bereiding van het gerecht met inachtneming van de hygiëneregels zoals vastgesteld door het RIVM en de prijs van het gerecht. Alle gebruikers zijn zelf verantwoordelijk voor hoe zij omgaan met elkaars persoonsgegevens.
Overig
Heb je vragen of klachten, dan kun je deze via info@sjefkok.nl kenbaar maken. Wij streven ernaar dat klachten zo snel mogelijk worden opgelost, maar wij garanderen niet dat wij alle klachten kunnen wegnemen. Op de Gebruiksovereenkomst en deze Algemene Voorwaarden is Nederlands recht van toepassing. Eventuele geschillen over de Gebruiksovereenkomst en deze Voorwaarden zullen worden voorgelegd aan de rechter die naar Nederlands recht bevoegd is.
Betaling
Sjefs vragen per maaltijd een vergoeding. Die prijs wordt op de website automatisch verhoogd met service fee van Sjefkok.nl ter hoogte van 11% van de bestelling. Aanvragers betalen direct bij bestelling de totale kosten van hun maaltijd via de website. Het is niet mogelijk om contant te betalen. Eventuele geschillen tussen Sjefs en kopers over de prijs van de maaltijd hebben geen invloed op de aan Sjefkok.nl verschuldigde commissie.
Annuleringen
Sjefkoks kunnen maaltijden annuleren door dit uiterlijk 24 uur voorafgaand aan het moment dat de maaltijd afgehaald zou worden door te geven aan de koper. Kopers kunnen na aankoop van de maaltijd maximaal 72 uur van het moment dat de maaltijd zou worden afgehaald annuleren. Dit vanwege de inkoop & voorbereidingstijd van de Sjefkok. Annuleren kan na betaling enkel via info@sjefkok.nl. Het verschuldigde bedrag wordt dan binnen 10 werkdagen teruggestort. Binnen 72 uur is er geen restitutie mogelijk en wordt het totaalbedrag min de transactiefee aan de Sjef uitgekeerd.
Uitbetalen
Als je een maaltijd aanbiedt via je Sjefkok.nl wordt gevraagd om je bankgegevens in te voeren. Het is je eigen verantwoordelijkheid om je bankgegevens up to date te houden. De bankgegevens bevat:
- Je rekeningnummer (IBAN)
- Naam van de rekeninghouder
Sjefkok.nl is niet verantwoordelijk voor enig verlies als gevolg van het niet of foutief invullen van bankgegevens door jou. Iedere Sjef die betalingen aanvraagt voor maaltijden die aangeboden worden via Sjefkok.nl, benoemt Sjefkok als incassant, enkel en alleen voor het doel om de betalingen van kopers te accepteren en uit te betalen aan de Sjefs. Sjefkok kan alleen uitbetalingen garanderen aan Sjefs voor de bedragen die succesvol van kopers ontvangen zijn.